Lägg till Ramundberget som favorit i din webbläsare.Dela med dig av Ramundberget på olika sociala medierSkriv ut denna sida
 Välkommen till Ramundberget, Bara äkta vara!

Ramundbergets Fjällgård - ett klassiskt fjällhotell med anor från 1930-talet

Ja, det här är själva hjärtat i Ramundberget. Kyrkan i byn.
Vi skall berätta varför.

 

Ramundbergets Fjällgård är belägen precis vid foten av berget, i vår vackra dalgång där vägen slutar och en orörd fjällvärld tar vid. Fjällgårdsbanan bara 50 meter utanför dörren tar dig upp på fjället. De välpreparerade längdspåren finns precis runt knuten. Läget är med andra ord svårslaget.

När du kommer in på Fjällgården möts du av en välkomnande doft från brasan som brinner, de såpade golven och nymalet kaffe. Här är varmt och rofyllt.

Borden är vackert dukade, vinkällaren är fylld. Frisk luft, spa, pool och gym en trappa ner, leende personal - om du väljer Fjällgården kommer du aldrig att ångra dig.

 

Bekvämt, charmigt, smakfullt

Vid boende på Fjällgården ingår alltid Mor Britas frukostbuffé och en noga komponerad trerättersmeny efter en dag på fjället eller i backen (helger i november och december ingår enrättersmiddag). Vi arbetar med lokalt producerad mat i så stor utsträckning som är möjlig. Köttet vi serverar i Mor Britas Restaurang kommer från betande kor i Bruksvallarna och brödet bakar vi själva. Vattnet kommer från vår egen källa.

 

Här trivs barnen

Vi tycker det är viktigt att barnen känner sig trygga och har roligt när de är hos oss. Därför har vi ett stort lekrum som heter Mickelinas Värld som ger utrymme för massor av lek och fantasi. Ett sort spel rum som vi kallarn "Källar'n" för de lite äldre barnen med pingis, fotbollsspel och airhockey. Vi har även bio och disco någon gång per vecka. Våra fantastiska leledare ser till att barnen är under uppsikt och att det alltid finns något roligt på progammet.

TV på hotellrummet? Nja, på Fjällgården tycker vi om att prata, spela spel och umgås med varandra. Nyhets-TV finns självklart och fri Wi-Fi för alla gäster.

 

Hur kommer det sig då att Ramundbergets Fjällgård är vad det är idag?

Vi har Agaton och Brita Norberg och deras sju barn att tacka för att vi finns. Dessa ortens anfäder vars väderbitna ansikten blickar ut över Fjällgårdens rum från svartvita fotografier. Vi delar och för vidare deras vision för Ramundberget som ett äkta småskaligt Fjällhotell, något bortom de massproducerade och lättkonsumerade.

 

Det började redan 1935, då några studenter kom skidande över fjället och bodde i turistföreningens stuga Girtibauna, sex kilometer nordväst om Ramundberget.

 

Året därpå ville de ta med sig sina flickvänner men frågade då om de fick bo på bondgården hos familjen Agaton och Brita Norberg. I mangårdsbyggnaden fanns tillräckligt med utrymme för att härbergera dem. Gården hade djur i ladugården så maten kunde de producera själva. Det enda som saknades var sängar.

 

Pappa Agaton begav sig till sin svåger som var Konsumföreståndare och bad att få köpa tio sängar på kredit. Svågern tyckte att han blivit från vettet som tänkte skuldsätta sig på det viset men lät sig till slut övertalas.

 

När studenterna efter sin vistelse ville betala begärde Agaton 2:50 kr per person och dygn. Ett försiktigt krav som åtminstone skulle täcka kostnaderna för sängarna. Vid avfärden lämnade gästerna ett kuvert innehållande det dubbla mot vad som begärts. Denna generositet stärkte honom i hans beslut och början till turistepoken var ett faktum.

 

Ramundbergets Fjällgård drivs idag med samma känsla och ägs sedan över 20 år av familjen Flacké. Gästen skall känna sig välkommen och vi som har förmånen att förvalta Ramundbergets stolta traditioner gör det med glädje och kärlek till Fjällgården.

 

Vi hoppas att vi kan förmedla en del av detta till er som gäster hos oss.


Boka Online

Klicka här

Chatta med oss

Chatten är öppen måndag-fredag
kl. 09.00-16.00Producerad av Internetmedia Kommunikationsbyrå 2012