snowboaråkare som hoppar

Park I pist och skog

I Ramundberget finns tre olika parker. Parkerna är belägna på gränsen till kalfjället. Här går att köra både features i pisten och lössnö i Skogsparken. Eller leka med maskoten Mickelina i barnens egen Mickelina-park.

Lekparken 

Lekparken är drömmen för alla som vill flyga högt i Ramundberget. Här finns hopp, rails och olika features med kreativitet och åkglädje i flera olika röda och svarta linjer. Parken är belägen på gränsen till kalfjället, bredvid pistområdet Ängarna. Den byggs helt och hållet i natursnö vilket ger mjukare landningar.

Skogsparken

Skogsparken, som ligger vid Solliften, är till hälften naturlig och till hälften skapad av våra parkansvariga. Shapen sköts av naturen, det vill säga, klipporna och skogen stod redan där från början. Det enda som skapas utöver är features av de träd som en gång togs ned för att glesa ut skogen. Skogsparken är som bäst efter ett rejält snöfall.

Mickelinaparken

Mickelinaparken är en park för de mindre barnen. Här finns gupp, små hopp, några enkla boxar och lekfulla utmaningar som påminner om resten av Mickelinas Värld. Här kan hela familjen leka och utveckla skidåkningen tillsammans. Mickelinaparken ligger till höger när du kommer upp i Solliften.

Sveriges fjärde bästa park

Lekparken i Ramundberget är utnämnd av Freerides läsare till Sveriges fjärde bästa park, så missa inte att besöka den när du är på plats.
Läs  mer om Ramundbergets alla utmärkelser.