Lägg till Ramundberget som favorit i din webbläsare.Dela med dig av Ramundberget på olika sociala medierSkriv ut denna sida
 Välkommen till Ramundberget, Bara äkta vara!
Kanottur på Rogen blir ett minne för livet.

Kanottur Rogen - ett minne för livet

Rogens naturreservat är en labyrint av små och stora sjöar mellan långa vindlande åsar omgivna av mäktiga fjäll. Landskapet är ett resultat av istiden som skapade den unika Rogen-morän. Mellan åsarna tillåter vattensystemet paddlaren att upptäcka vackra dammar, mindre sjöar och långa floder. Den relativt lätta tillgången till vildmarken har gjort Rogen till ett mycket populärt område för friluftsmänniskor som njuter av den stora vidsträckta naturen - utan att spendera en förmögenhet och många mils resande.

Den karga marken är täckt av spridda stenar och stockar med en lång historia. På många platser är tallskogen mellan 500 - 1000 år gammal och de gamla torra stockarna gör landskapet till något extra. På grund av klimatet och den hårda terrängen är det mestadels ovanliga arter som klarar sig här. Fauna lever och frodas på grund av vattensystemet i Rogen, som både ren, älg, lo, björn, bäver, utter med flera gillar. Under din kanottur du kan upptäcka fiskgjuse, storlom, änder och vadare.

Fisket i Rogen och Femundsmarka har du säkert hört om innan, men vi vill främja möjligheterna att fånga stora fiskar då Rogen har några av de största harrarna och öringarna i Skandinavien! Här kan du fiska lika bra med fluga som med rulle.

I Rogen och Femundsmarka kan man lätt avverka dagar, upp till veckor, utan att bli uttråkad! Dom många olika typer av landskap du hittar här gör det finns en utmaning som passar alla. Paddlingsmöjligheterna är dessutom oändliga och gå att anpassa efter förmåga och ambitionsnivå. Dock ska man vara förberedd på att man står inför en utmaning...För information eller bokning,

Tel, 0684-66 88 88 , bokning@ramundberget.se

 

 • Käringsjövallen tur & retur

  Här upplever du harrfiske och tillagar fångsten i någon av de många vindskydden.
  LÄS MER
 • Käringsjövallen - Käringssjön

  En av våra enklare turer där du utforskar småtjärnarna norr om Rogen.
  LÄS MER
 • Käringsjövallen - Röros, Norge

  Tuffast av de alla! Ett riktigt äventyr som ger dig ett minne för livet.
  LÄS MER
 • Käringsjövallen - Feragen, Norge

  Käringsjövallen - Feragen, Norge. Tuffast av de allal! Ett riktigt äventyr.
  LÄS MER
 • Vanliga frågor

  Här hittar ni några av de mest vanligaste frågorna. Bra att kika på inför vistelsen i Rogen
  LÄS MER
 • Karta över Rogenområdet

  Kika på kartan så att du hittar rätt när du ska ut i Rogens naturreservat.
  LÄS MER

Chatta med oss

Chatten är öppen måndag-fredag
kl. 09.00-16.00

Ring

Ring oss på 0684-66 88 00

Bokningsvillkor

» Bokningsvillkor


Producerad av Internetmedia Kommunikationsbyrå 2012